Blog uit het leven van een styliste

 

In de hangstoel

 

Het is alweer een poosje dramatisch slecht weer eerst enorm veel regen en daarna de korte periode van vorst maar als ik terug kijken op vorige jaar dan denk ik wat een onwijs heerlijke zomer hebben wij gehad. Ik heb zo genoten van het heerlijke warme weer en onze tuin. Al enige tijd hebben wij een overkapping in onze tuin een heerlijke plek om niet alleen overdag maar ook s' avonds lang van te genieten. En eerlijk is eerlijk het lekkerste is het als het overdag lekker warm is en avonds afkoelt door een paar spetters regen maar wij droog en warm zitten onder onze overkapping. 

Een lekker stoel of bank is een absolute must onder zo’n overkapping want als je niet lekker zit dan zit je er niet graag. Een poos geleden kwam ik in contact met hangmatwereld.nl , Zij hebben een mooie collectie hangmatten en hangstoelen in alle kleuren. 

Een paar jaar geleden ging ik met mijn kinderen kamperen en bij aankomst op de camping zag ik een heerlijke hangmat met zon geweldige standaardvoor een tent staan. Ik zei tegen mijn kinderen met deze mensen ga ik vrienden worden deze vakantie.

Het is gelukt !! :-) Wij zijn inmiddels 15 jaar verder en hebben nog steeds fijn contact. In de hangmat heb ik destijds trouwens nooit gelegen. 

Hoe lekker ook, persoonlijk ben ik niet van het liggen in een hangmat, iets met geen rust en adhd, ik houd van een enigszins actieve houding dus gaat mijn voorkeur uit naar een lekkere hangstoel . Daarin kan ik wel even met een boek wegzakkend in de warme zon, heerlijk!

 

Wil jij je tuin, tuinkamer of overkaping in de Bohemian sfeer inclusief de gedroogde grasdecoraties, boomtafels en gehaakte tafelparasols dan past een hangstoel of hangmat daar perfect bij. Deze zijn er in alle kleuren  ze zijn er niet alleen in Ibiza style of Mexican colours maar ook in  alle bonte varianten die niet in hokjes passen. 

Een overkapping inrichten is trouwens wel een vak apart,  de een gaat voor het Mexicaanse restaurantje (op Spotify vindt je overigens een onwijs leuke playlist met deze naam en toepasselijke muziek) de ander voor de franse Riviera stijl. Mexicaans is veelal kleurrijk met rood oranje en uiteraard maïsgeel dat past volgens mij in elke tuin. 

 

Een andere vaak toegepaste sfeer onder een overkapping is minimalistisch strak of juist heel organisch. Een ruimte met ronde vormen een ovale tafel en een heerlijke hangmat en dat alles uiteraard in strak zwart of wit zonder verdere poespas. 

Urban green, Indian Orange  of Rainbow color zijn ook super leuke thema’s om door te voeren in de tuin. Indian Orange uiteraard met veel Buddah’s urban green met uiteraard veel groen. De Rainbow Coulors spreken voor zich daar kan je echt alle kanten mee op.  Ook dit jaar bezochten wij  traditioneel weer de gay-pride in Amsterdam, de enorme hoeveelheid regenboog vlaggen sieren dan de stad het maakt je vrolijk. Als je dit doorvoert in je tuin wil je nooit meer bij de buren op de borrel en is elk feestje bij jouw gegarandeerd een succes. 

 

Kijk eens op de website van https://www.tropilex.com/nl/ , www.dehangmat.nl  of op www.hangmatwereld.nl  voor inspiratie en de uitgebreide collecties. 

Zij hebben naast super leuke hangstoelen ook fantastische hangmatten de sfeer de hoogwaardig kwaliteit maar ook de fantastische kleuren passen helemaal in de tuin van nu. Laat de zomer maar komen! 

 

De hangstoelen zijn gemaakt van polycotton en in veel kleuren verkrijgbaar passen bij elke sfeer die je wilt.

welke hangmat of hangstoel past in jouw tuin , onder jouw overkapping of misschien wel op jouw zolder 

 

 

De home make over van Leo


Het is eind augustus als Leo mij belt, ietwat twijfelachtig legt hij uit wat hij wilt. Zijn huis moet een make over want het is nu tijd verteld hij. We plannen een afspraak in en bepakt met mijn welbekende tas met boeken, mapje met gegevens, leesbril en telefoon vertrek ik naar het huis van Leo, Bij aankomst wordt ik verrast door de botanische tuin vol met cactussen en palmen. Het geeft mij een beetje een vakantie stemming iets Spaans lijkt het wel. Achter de deur hoor ik zwaar hondengeblaf. Ik ben niet snel onder de indruk van een hond maar deze klonk knap waaks. Voorzichtig gaat de deur open Leo, houd de hond stevig vast en begroet me vriendelijk. Eenmaal binnen vindt de grote herder (die achteraf voldeed aan de cliché blaffende honden bijten niet) al snel een lekker plekje in de hoek van de donkere bank. Het huis van Leo is kleurrijk en toch somber. Donkere meubelen en lichte gele deuren die ondanks de grote raampartij niets zonnigs uitstralen. Hier is inderdaad werk aan de winkel. Leo vertrouwd mij toe dat na een lang ziekbed zijn vrouw is overleden en dat als je vrouw ziek is je interieur en wat daarbij hoort op de laatste plaats komt. Heel begrijpelijk en zelfs als interieur styliste denk ik dan er zijn belangrijkere dingen.
Leo is enigszins somber vind het moeilijk aan zijn nieuwe leven als weduwnaar te moeten wennen mist de warmte en gezelligheid ondanks zijn liefde voor zijn 2 dochters die uiteraard ook niet permanent bij pa kunnen gaan zitten. Zijn vraag is duidelijk. Ik geef aan dat ik van zijn huis iets gezelligs kan maken iets waarvoor hij graag weer thuis komt. Er verschijnt een glimlach op zijn gezicht, maar niet alles moet weg hoor er zijn stukken die ik wil bewaren. Er zal een mix moeten komen zegt Leo. Ik beloof Leo dat dat gaat lukken dat we door goed samenwerking en goede communicatie daar samen uit komen. Leo is overtuigd en ik krijg de opdracht. In de maanden die volgen maken we een plan.. op basis van zijn wensen, en dat worden er gaandeweg steeds meer.
Een warm interieur Stoer en kleurrijk. Ik houd niet van wit grapt hij. De herinneringen aan zijn vrouw moeten blijven zoals het mooie servies in de kast en de decoratieve bordjes aan de muur. Oh ja en het moet praktisch zijn er is natuurlijk de hond maar er zijn ook 2 enorme lieve katten. En Leo werkt ook nog en kookt liever iets lekkers voor zijn dochters dan dat hij dweilt en sopt. Een nieuwe keuken is ook een wens. Maar dan niet zo’n donkere. Oh ja en vloerverwarming en iets op de trap want die verrekte vloerbedekking op de stap is een hel om te stofzuigen. Ik heb alles begrepen werk mijn voorstel uit en presenteer het aan Leo op onze eerstvolgende afspraak.
Warm stoer kleurrijk en praktisch. Leo is enthousiast en samen gaan we de werkzaamheden inplannen. De vloer is een grindvloer in een mooie steenkleur niet te bruin niet te rood niet te terra. Precies goed praktisch en dicht dus eenvoudig te reinigen. De vloerverwarming eronder maakt het straks tot een behaaglijke vloer en de lelijke radiator kan de deur uit. Het behang is van eijfinger..1 goudgele, 1 blauwe muur, een rodeo kleur bank en warme oranje overgordijnen. Samen hebben we een prachtig geheel samengesteld Leo en ik zitten fijn op 1 lijn.  Ik begrijp zijn wensen en hij geeft helder aan wat hij wel en niet wilt. Aanvankelijk wilde we een statement maken met een fraai bloembehang in een kader op de muur. Hier ging een detail mis omdat de behanger zijn leesbril niet op had. Dit is ondervangen door de hele muur geel te maken en het statement is gemaakt met de prachtige lampen die gekozen zijn en zo vreselijk mooi in dit kleurrijke huis passen.
Met Bert-Jan waarmee ik graag samenwerk als het om keukens gaat maken we een keukenopstelling die daarna zeker een keer of 3 gewijzigd wordt. Leo twijfelt over de indeling en opstelling maar is het nagenoeg direct eens met mijn kleur keuze en dat is fijn dan kan er snel besteld worden want er is een lange levertijd.
Helaas lukt het niet om de bank voor de kerstdagen te leveren en zal Leo tot na de kerst moeten wachten op zijn comfortabele zit. De keuken, eettafel, stoelen en de eettafelbank zijn wel op tijd gelukkig zodat er toch gezeten en gegeten kan worden met de kerst.
Het is eind maart als alles geleverd is en zo goed als alles op de plek staat de gordijnen hangen en Leo z'n huis een warm thuis is geworden. Leo straalt is blij met het resultaat en ook al zijn de deuren wit,  het is goed zoals het nu 1 geheel is.
bij de foto's zie je links 3 x voor en rechts 3 x na de make over.

 

 

Voor

Na

Woodprint

Welke ouder vind zijn kind nu niet de allermooiste, de aller knapste en de aller slimste. Ik dus ook. Ondanks dat mijn dochter niet helemaal gaaf is geboren en een ‘ schoonheidsfoutje’ in haar gezicht altijd de aandacht trok. Niet zozeer bij mij. Maar vooral bij veel andere mensen. Mijn dochter is geboren met zoals ze dat in de volksmond noemen een “hazenlipje” en er stonden haar een flink aantal operaties te wachten. De eerste al met 10 weken en de laatste operatie was toen ze 17 jaar oud was. (sommige riepen na een aantal operaties steeds: nou ik zie er bijna niks meer van maar ze zeiden het wel steeds) Ik vond haar altijd al prachtig en haar schoonheid viel gelukkig ook andere op.
Zo was er een plaatselijke fotograaf die haar had gevraagd voor een shoot. Mijn dochter had met hem afgesproken dan ze eerst haar laatste operatie achter de rug wilde hebben. Zo gezegd zo gedaan naar haar laatste operatie vond deze shoot plaats. Mijn eens zo onzekere dochter was na haar laatste operatie opgebloeid tot een zelfverzekerde jongedame die vol vertrouwen de camera en de wereld in keek.
De fotoserie was super en we waren erg trots. Wie heeft er nu zulke prachtige foto´s van z´n dochter. En mooie foto´s verdienen het om mooi afgedrukt te worden. Maar ik wilde iets bijzonders.
Als interieurstyliste ben ik natuurlijk altijd op zoek naar de nieuwste trends en de mooiste woonideeën in de periode dat de mooie foto’s van mijn dochter gemaakt werden maakte ik kennis met Woodprint. Hun voorbeelden op de woonbeurs waren prachtig en de kwaliteit van het hout was mooier dan alles wat ik eerder had gezien. Ik was om!
Enthousiast als ik over de foto’s van mijn dochter was ben ik dat ook over woodprint. Dit moesten mijn klanten zien!! En om het goed te laten zien moest ik natuurlijk de perfecte foto afgedrukt hebben om zo een mooi voorbeeld te showen. En dat is gelukt!! Regelmatig ga ik met de foto van mijn dochter onder de arm naar klanten. Op het moment dat we aan de afronding toe zijn en er accessoires gekozen moeten worden voor de afwerking kom ik met mijn mooie dochter onder de arm bij mijn klant aan. Zo krijg ik mijn klanten enthousiast over de afgedrukte foto’s op hout en de reacties zijn erg positief.
De mooie foto van mijn dochter op hout blijft nu niet alleen bij ons thuis maar komt letterlijk bij veel mensen thuis. En zo krijgen mijn klanten een goed beeld van de kwaliteit van woodprint aan mijn enthousiasme zal het niet liggen. Toen mijn zoon werd beëdigd als marinier kwam uiteraard ook van hem een mooie woodprint aan de muur.
Wat hang jij aan de muur?

 

 

 

Slaapverwekkend

Een tijdje geleden vroeg de grootste Slaapspecialist in onze regio mijn advies. “Hoe licht ik mijn bedden beter uit zonder mijn hele showroom te moeten verbouwen? Ik heb me dus de afgelopen periode bezig gehouden met een alles behalve slaapverwekkend project over slapen. Welk gevoel moet een klant krijgen als ze in een beddenwinkel lopen? Je wilt natuurlijk niet meteen dat ze vermoeid de winkel uitlopen. Ze moeten het gevoel hebben hier heb ik mijn bed gevonden! Natuurlijk valt en staat een goed bed bij het beste advies en dat is de mondelinge communicatie maar de non-verbale communicatie was in dit geval mijn taak.
Zo kan jouw kamer eruit zien. Past het bij jouw sfeer kleurt het bij jouw stijl en vooral zou jij dit bed niet heel graag thuis willen hebben. Uiteraard was in de winkel het allermooiste linnengoed voor handen. medewerksters die mooie kleuren combinaties bij elkaar konden vinden maar toch iets miste. Door middel van grote wanddecoraties en prachtige vloerkleden wist ik de bedden nog beter uit te lichten. Hierdoor kwamen ze nog beter uit en werden de stijl/slaapkamers ineens warme hoekjes waar je graag een kijkje wilde nemen. alsof je echt bij iemand in de slapkamer stond. Zonder overbodige prullaria maakte we er samen iets moois van.
Wil jij ook iets moois maken van jouw slaapkamer en het nog steeds praktisch houden? Dat kan. Met een kleed onder je bed of met een mooie grote wanddecoratie haal je je saaie bed helemaal op. Een paar mooie kussens of een sprei op je bed maakt het pas echt af. Planten en veel snuisterijen in je slaapkamer zien er leuk uit maar zijn alleen leuk als je minimaal 1 x per week de tijd hebt om je slaapkamer af te stoffen want of je wilt of niet een slaapkamer is altijd een stoffig iets. Mijn advies is houd het simpel met groots!
En mocht je Drempt zijn ga dan zeker eens kijken bij de Slaapspecialist. De grote showroom, de ervaren kennis en uiteraard de mooie aankleding doen de naam van de winkel eer aan. De wanddecoraties en vloerkleden zijn bij mij te bestellen en onder het tabblad portfolio vind je nog meer slaapkamerfoto’s

 

 

Keuken kopen

Heel vaak krijg ik klanten die een huis gaan bouwen of een huis gekocht hebben en waar bijvoorbeeld een nieuwe keuken of badkamer in moet. Helaas gebeurt het vaak dat er al een keuken gekocht is voor men mij inschakelt.
Dat is niet alleen erg jammer voor mij omdat ik in een geheel natuurlijk ook de kleur en de stijl van een keuken mee kan nemen in het inrichtings of kleuren voorstel maar ik merk ook heel vaak dat bij een bouw van een woning zoveel op mensen af komt dat de keuken te gehaast wordt gekocht. En hierdoor mensen overruled worden door een (slimme/sluwe) keukenverkoper die weet waar dan hun zwaktes zitten en beslissingen worden overhaast gemaakt onder het mom ”we kunnen het maar gehad hebben”.
Persoonlijk ben ik geen fan van de grootste aandeelhouder in de keukenmarkt in Nederland als het om keukens gaat. Helaas heb ik ervaren dat deze titel vaak niet het gevolg is van goede kwaliteit of scherpe prijzen maar van listige of agressieve verkoop kwaliteiten. Veelgehoord is dat mensen naar buiten komen en of een keuken hebben gekocht (sommige hebben nog niet eens zeker welke keuken en moeten deurtjes ed nog uitzoeken) of geen keuken hebben gekocht en zo’n vervelend gevoel hebben dat ze nooit meer daar naar binnen gaan.
De groep mensen die een “keuken” hebben gekocht maar de apparaten de kleur van de deurtjes en het werkblad nog moeten/mogen kiezen zijn voor de verkoper de beste prooi. Die maken hun dagen goed.
Laat ik het vergelijken met een auto kopen. Je loopt de showroom in bij de landrover dealer. Spreekt af dat je een auto bij hem afneemt en als je gaat kiezen blijkt dat je niet verder komt dan een peugeootje. Het is namelijk zo dat niet alleen de apparatuur maar ook het materiaal van de keuken en het werkblad de prijs bepaald. Op het moment dat je getekend hebt voor een keuken mag je ervan uit gaan dat de verkoper gerekend heeft met de duurste opties. Voor het geval je die ook wilt hebben. Hij neemt namelijk geen enkel risico!
Nu ken ik de verkooptrucs van de grootste keukenverkoper van Nederland (en alle winkels die daaronder vallen) en het psychologische spelletje waarbij ik als potentiele klant eigenlijk geen nee meer kan zeggen tegen een keuken die eerst wordt aangeboden voor €23.000,- vervolgens zakt omdat het de aanbieding van de dag is of omdat de verkoper een goede bui heeft naar € 18.000,- en als ik dan aangeef dat het te duur is hij na overleg met een bedrijfsleider (toneelspelletje) nog wel kan zakken naar €13.000,- als de standvastige klant dan laat weten dat het echt teveel is en aanstalten maakt om weg te gaan komt het nobele gedrag van de verkoper boven… Hij mag eigenlijk geen korting meer geven maar hij vind u zo aardig en gunt u deze keuken zo dat hij zelf later het gesprek met zijn baas wel aan wilt gaan als u nu tekent voor de scherpe prijs van €10.000,- Een magische grens voor u als klant.. en hoe fantastisch is het dat u zojuist €13.000,- van de prijs heeft afgekregen door standvastig te zijn. Tenminste dat denkt u! Maar u zit fout… u bent slachtoffer van het spel. De verkoper verkoopt u een keuken waarvan soms de details nog niet eens besproken zijn. spoelbakken, kranen ed moeten later worden gekozen. En met zachte dwang wordt u in de richting geduwd van de spoelbak waarvan ze bij deze grote keukenboer enorme hoeveelheden inkopen. Op uw (getekende) offerte krijgt u niet te zien wat een kastje kost en soms krijgt men ook nog de aanbieding “gratis montage”
Mensen willen ook gefopt worden!
Keukenmonteurs werken niet gratis. Die werken per kast of per meter. Het is namelijk vakwerk wat die mannen leveren. Die keukenmontage die “gratis” is, is al lang bij de prijs van uw keuken meegerekend. Maar als u denkt dat het gratis is, is dat weer leuk voor het lekkere gevoel. €13.000,- eraf en gratis montage!
U bent koning te rijk…
Tot u thuis komt en eens gaat nadenken of later met iemand in gesprek gaat over uw keuken. Hoeveel scharnieren zitten er op uw hoge kasten? Zijn de schapdragers kunststof of metaal?, zit er in uw spoelkast een metaalbodemplaat tegen het vocht? Hoe stevig zijn uw korflades? Hoe dik is uw spaanplat? 16, 19 of 21 mm? En wat is de kwaliteit van het spaanplaat. Bestaat het echt uit allemaal houtspaanders of zit er ook vlas, rijststro of rietsuikerstro in. Uiteraard is door de melamine laag de buitenkant hard maar de kwaliteit van het spaanplaat is ook de kwaliteit van uw keuken. En is de keuken compleet met bestekinzetten en antislipmatten? En hoe zit het eigenlijk met die frontjes? Bent u op de hoogte van het feit dat die vaak prijsbepalend zijn voor uw keuken. Er zijn opties zoals spaanplaat en mdf en is de handgreep geïntegreerd of gemonteerd middels gaatjes? Is het een melanine of gelakte deur? Welke apparatuur heeft u gekozen? Doordat Nederlands grootste grote partijen inkoopt kunnen ze heel goedkoop inkopen maar die goedkope inkoop is niet het gene waar u van profiteert.
Als interieurstyliste adviseer ik dan ook altijd om met een onafhankelijk keukenadviseur in zee te gaan. En met onafhankelijk bedoel ik de kleine lokale middenstander die u uiteraard ook iets wilt verkopen maar waarvan u zeker weet dat hij nog zijn best doet voor zijn klanten. Laat u goed voorlichten en wees u ervan bewust wat een kastje per stuk kost en dat monteurs niet voor niks werken en bedenk altijd maar zeker in het geval van een keuken of badkamer
De vreugde van de lage prijs is altijd korter dan de ergernis over de slechte kwaliteit.
Want zeg nou zelf… als straks je huis helemaal in orde is dan wil je toch niet een “had ik maar” gevoel hebben bij de keuken die je kocht?
Lubbersss interieuradvies kan u begeleiden bij de aankoop van uw keuken. Samen maken we een planning en stellen we de eisen op die u aan een keuken stelt. Nog voor iemand een verkoper heeft gezien of gesproken.  Informeer vrijblijvend naar de mogelijkheden!

 

 

De kringloop

De kringloop is hot en nog mooier we zijn de schaamte voorbij. Iedereen koopt tegenwoordig bij de kringloop en bovenal iedereen brengt ook van alles naar de kringloop.
Het is een komen en gaan van auto’s en er is geen verschil meer tussen de halers en de brengers. Zo hadden wij ook een dagje kringloop gepland. Omdat we graag leuke dingen zelf in elkaar frutselen. En dan moet je op zoek.
Het is niet alleen leuk bij de kringloop als je iets zoekt maar zeker ook als je niets zoekt want dan loop je tegen de mooiste dingen aan. persoonlijk scoor ik regelmatig iets leuks bij de kringloop wat ik soms na een tijdje weer zat ben en het mooiste is dan als je het voor een leuk prijsje op marktplaats weer kan verkopen.
Maar vandaag waren we op zoek naar een kabel voor een X-BOX, een oude fotocamera en een statief voor die camera. (daarover later meer)
Bij kringloop nr. 1 was het erg druk overal waren mensen druk aan het voelen pakken en ruiken aan de meest vreemde spullen. Op sommige momenten vraag ik me af wie heeft het ooit gekocht, waarom zou je het willen hebben en wie koopt zoiets dan ook nog eens 2e hands? Maar juist dat is de charme van de kringloop . Uiteraard loop ik altijd even tussen de meubels, door de leuke tafeltjes en kastjes zijn meestal zo weg. Met de huidige kwaliteit krijtverf maak je van een oud kaal kastje een prachtexemplaar die weer helemaal in een modern interieur past. Zo dus ook met een salontafel of plantentafeltjes. Het aanbod hierin is hierdoor beduidend lager dan een flink aantal jaren geleden. Banken waren er genoeg in alle kleuren maar in 1 kleur net iets meer als de andere.
Bij kringloop nr. 2 begon het op te vallen. Ik zag ze weer staan, soms alleen en soms met zijn 2e maar wel in een redelijk aanbod. Niet omdat ik ze mooi vind of omdat ik er 1 wilde hebben maar. Gewoon omdat ze me opvielen ging ik erop letten. (eigenlijk vond ik het 15 jaar geleden al foeilelijke dingen het model en de kleur zou ik persoonlijk nooit adviseren. Het lompe model die destijds veel te groot was voor de meeste woonkamers en de kleur die weinig/geen warmte uitstraalde ik vroeg me destijds al af waarom zou je dit willen.
Maargoed nu wil iedereen er ineens vanaf. Bij kringloop nr 3 ( de grootste) stonden er 5! Ik zou een weekje achter de kassa willen werken om te kijken of ze nog verkocht worden en wie ze dan koopt? Mede omdat het aanbod zo groot blijkt hoe groot is dan de vraag denk je? Of zou er een onderliggende communicatielijn tussen de verschillende kringloopwinkels zijn zoals ze dat ook bij WE hebben waar de vriendelijke dame aan de kassa nog wel even een telefoontje wilt plegen “oh die hebben we niet meer maar ik wil wel een ander filiaal voor u bellen” ik heb zo mijn twijfels.
Bij kringloop nr 3 slaagde we voor een kabel voor de X-BOX en een spelletje dus was mijn “relatiegeschenk” *lees bonuszoon happy. Ook vonden we een klein statief helemaal was wat we zochten maar ze vroegen er net iets teveel voor, een praatje en een geintje met de meneer achter de elektro tafel (hij haalt daar non stop van alles uit elkaar om van enkele kapotte dingen weer iets nieuws te maken) maakte dat hij bereid was iets van de prijs te halen waardoor wij pas echt het gevoel hadden met een hand vol koopjes de deur uit te gaan.

Omdat we de camera bij kringloop 1 hadden laten liggen besloten we nog 1 kringloopwinkel te bezoeken. Om te kijken of ze hier ook een camera hadden. En hoera al direct tegenover de ingang vonden we er 2 .. Na een goede controle en alle opties overwegen maakte we de keuze voor een mooie KOWA camera. Omdat we er nu toch waren liepen we ook de rest van de winkel maar even door. En ja hoor daar waren ze weer! Hier stonden er 2 dat bracht de stand van deze zaterdag in januari op 11.
Wij gaan iets leuks maken van onze camera met statief hierover meer in een volgend blog. De X-BOX heeft inmiddels overuren gedraaid en ik, ik schrijf een blog en verwonder me nog steeds over de donkerblauwe leren bank waarvan iedereen ineens afscheid lijkt te hebben genomen. Waarschijnlijk is die ingeruild voor een grijze stoffen hoekbank. Die zien we over een paar jaar in dezelfde getalen terug bij de kringloop vrees ik.

 

 

 

Jaarwisseling

Een nieuw jaar met nieuwe kansen mogelijkheden en gevaren,
Weer een jaar om, hoe ouder je wordt hoe sneller het gaat. De dagen maanden en weken lijken steeds sneller voorbij te vliegen.
Ik kijk terug op een jaar wat alles in zich had, verdriet, vertrouwen, kansen, teleurstellingen en liefde. Terugkijken is omkijken en dan sta je niet met je neus de goede kant op, en toch is het goed om soms bepaalde zaken nog eens aan je voorbij te laten gaan om er leergeld uit te halen. Om na te genieten of juist om die ene bijzondere herinnering de revue nog eens te laten passeren.
2016 nam ik weer afscheid van een broer en constateerde ik dat van het gezin waar ik in opgroeide meer dan de helft inmiddels is overleden. Dat is heftig als ik er iets te veel of vaak bij stil sta kruipt een intens verdriet in mij naar boven. Ik koester de herinneringen en houd vast aan wat we wel samen mochten hebben en niet aan wat we samen moeten missen. En als ik dan naar mijn moeder kijk.. 90 jaar 3 kinderen verloren een partner verloren en zelf helemaal op. Soms kijkt ze me aan sluit ze haar ogen en zegt ze och ik ben zo moe.. en ik begrijp het maar ik kan niks voor haar doen. Ja ik ben blij dat ze er nog is maar gun haar ook de rust. En het niet meer zo vreselijk moe zijn. het is dubbel en verdrietig.
2016 was ook het jaar wat mijn relatie op de proef stelde. Externe factoren waar we geen grip op hadden eiste onze energie, geduld en vertrouwen. Een rechtszaak, werkloosheid, hypotheek en verhuisstress op net de verkeerde momenten. Maar we hebben het doorstaan. In de zwaarste stormen blijven de stevigste boten overeind. Ik ga ervanuit dat ik in het goede schip zit ook al is er soms flink wat deining.
2016 was voor mij als moeder ook een jaar van trots. Voor zeker 80% heb ik mijn kinderen alleen opgevoed en natuurlijk hoop je dat je ze de juiste mentaliteit en instelling meegeeft om het te redden in de toekomst. En het lijkt gelukt. Het zijn jong volwassenen die gelukkig soms mijn raad nog vragen en die soms ook denken zelf alle wijsheid in pacht te hebben. Naast mijn trots is er altijd nog mijn zorg. Maar de lijn met de kinderen is goed we verliezen elkaar niet uit het oog ook al vliegen ze alle kanten op en er is respect voor allemaal. Het is goed!
Vriendschappen in meerdere en mindere maten kwamen in 2016 voorbij. Ik heb geleerd dat mensen komen en mensen gaan. Ik ben niet altijd even attent in mijn vriendschappen maar ik weet dat ze oprecht zijn. Toch vallen er gedurende zo’n jaar mensen af.. contact verwaterd en soms ben je gewoon uitgepraat deel je geen interesses meer en groei je uit elkaar zoals dat ook in een relatie kan gaan.
Mensen veranderen, sfeer veranderd een smaak veranderd interesses veranderen werk veranderd. Naast mijn werk als interieurstyliste wat voor mij geen fulltime baan is had ik werk bij een plaatselijk beveiligingsbedrijf op de financiële administratie ok hieraan kwam in 2016 een eind. Met opgeheven hoofd kijk ik uit naar nieuwe kansen. Mijn voorkeur gaat uit naar een commerciële functie, het verbinden en scoren is veel meer mijn ding. Hierin kan ik mijn ei helemaal kwijt.
Gelukkig had ik in 2016 de allerleukste klanten realiseerde we de mooiste projecten en waren ze allemaal super tevreden. Hiervan krijg ik energie en doe ik wat ik leuk vind. Ik draai geen enorme omzet ik maak geen bergen winst en ik zal er nooit rijk van worden. Maar als je doet wat je leuk vind krijg je meer energie dan welk drankje met of zonder vleugels je ook kan geven.
Ik wens vriend en vijand een fantastisch nieuwjaar toe. Gun elkaar het leven, gun elkaar geluk, wees oprecht zonder te kwetsen en zorg vooral goed voor jezelf.

 

 

Roze

Het is een ochtend in september als ik mijn mail open en ik een telefoontje krijg van Anja met de vraag of ik ook 40 km verder kom voor een advies.
Anja heeft een klein koophuis en het is tijd voor iets nieuws, natuurlijk kom ik daar ook, vol enthousiasme maken we een afspraak.
2 weken later zit ik in een allerleuks huisje het is niet heel groot maar wel erg depressief qua kleurstelling en inrichting hier is inderdaad een restyling geen luxe.
Anja woont alleen kijkt geen tv dus heeft geen eisen qua in de zin van een audiomeubel. Dat op zich is al ideaal.. niks is ongezelliger dan een kleine ruimte waar ook nog eens alles om een tv is heen gesitueerd. Haar haard/gaskachel is wel aan vervanging toe. Die gebruikt ze als bijverwarming omdat de centrale verwarming onvoldoende verwarmt. En laten we eerlijk zijn wij vrouwen hebben het toch als snel koud dus ik begrijp dat.
We werken een plan uit .. nieuwe vloer.. waarom geen vloerverwarming .. het raam worden openslaande deuren de gaskachel en dus de schoorsteen verdwijnen en ook de deur naar de gang die ze niet gebruikt gaat dicht. Een nieuw plafond en de doorgang naar de keuken iets ruimer maken het plan compleet.
Qua kleur heeft ze geen idee.. in elk geval wil ze een inrichting die bij haar past en waar ze graag in thuiskomt .. tijdens onze voorbereidende afspraken krijg ik meer en meer een beeld van Anja, ze is een zeer gewaardeerde juffrouw te zien aan de vele kadootjes en presentjes die ik in huis terug vind die ze van kinderen uit haar klas heeft mogen ontvangen.
Mijn voorstel is een bloemetjes behang en omdat er geen man in huis is durf ik gek te doen met roze. Meestal zijn het de mannen die dan roepen “oh nee geen roze” maar dit behangetje paste echt bij Anja zonder dat het een truttige kamer zou worden. De frisse roze bloemen met de vriendelijke kleur groen en de warme van de grijze fresco verf van Pure and Original zou voor een perfect plaatje gaan zorgen. Ik was er zeker van!
Meubels die goed zijn en die na jaren nog steeds voldoen aan je wensen moet je niet vervangen. Daar waren Anja en ik het over eens. Dus besloten we bestaande meubels op te knappen met een likje verf andere greepjes en zo nodig een nieuw stofje/kussentje. Nou ja we… in de vader van Anja bleek een fantastische meubelschilder te zitten. Want ook hier gebruikte we verf van Pure and Original. Een goede primer, mooie verf en een secuur schilder waren de perfecte combinatie.
De hele verbouwing nam nogal wat tijd in beslag, meestal doe ik zaken met 1 aannemer maar door de drukte heeft hij werk uit moeten besteden. En dan gebeurt wat meestal tijdens verbouwingen gebeurt,. Het zit tegen.. de bestaande vloer moest aangepast worden en dit soort zaken kosten vaak extra tijd.
Gelukkig mag het resultaat er zijn. Precies zoals ik het me had voorgesteld. Het huisje van Anja is niet te druk.. niet te roze en zeker niet truttig.
In een reactie gaf ze aan veel complimentjes te krijgen .. dat is leuk maar het leukste is natuurlijk de tekst dat ze zelf elke dag blij is als ze thuis komt en er dagelijks van geniet.
Ik denk dat zij 1 van de weinige Nederlanders is die niet kan wachten tot het kouder wordt. Eindelijk die comfortabele vloerverwarming proberen.

 

Werelds wonen!

Het is vakantietijd. Voorgaande jaren was het voor mij dan erg rustig maar steeds meer zijn mensen tijdens de vakantie met hun huis bezig. De sfeer van de vakantie willen wij natuurlijk zo lang mogelijk vast houden.
Het thema strand in huis doet het nog erg lang goed. Schaaltjes met schelpjes en een kaarsjes met de geur van een heerlijke zeebries helpen ons lang het vakantiegevoel te herinneren. Veel vakantieplaatsen verkopen de mooiste souvenirs niet alleen voor tijdens de vakantie of als gebruiksvoorwerp maar ook souvenirs als woondecoratie in 1 thema doen het al jaren goed.
Denk maar aan de “Ibiza” sfeer de veelal turquoise accessoires in combinatie met wit, zand en veertjes zijn al jaren hot. Maar ook de hippie “Ibiza” invloeden zien we steeds meer terug . Onder de noemer “niks is meer gek” worden de meest bonte kleuren gecombineerd om zo een kleurrijk zonnig geheel te krijgen.
Vakanties naar Scandinavische landen zijn zomers een stuk minder populair toch valt daar qua interieur veel nieuws te halen. Op dit moment is het lichte interieur met veel wit, pastel en licht hout erg populair.
Al langere tijd zijn invloeden uit Thailand, Indonesië en China een belangrijk onderdeel in ons interieur we hebben allemaal wel iemand in onze vrienden of kennissenkring die 1 of meer boeddha’s in huis heeft al dan niet de Indische of de Chinese. In Thailand lijkt het leven 1 groot feest, vlaggetjes hangen zomaar ergens op een van de mooiste stranden en saaie houten bootjes die met gekleurde stoffen zijn versierd domineren de kuststrook om toeristen rond te varen.
Maar ook uit Nederland vinden we steeds meer souvenirs terug in de huidige interieurs. Was Delfts blauw eerst nog stoffig en suf tegenwoordig vind je de leukste behangetjes met Delfts blauw en zijn de decoratieve sierbordjes voor aan de muur weer helemaal terug. In tegenstelling tot de jaren 70 of 80 nu niet een enkel bordje aan de muur maar gegroepeerd is het helemaal anno nu.
Zoek je nog echt oude vintage. Dan moet je zeker een bezoek brengen aan het Oostblok. In Bulgarije, Polen en Slowakije vind je nog echte oude gebruiksvoorwerpen die de tand des tijds daar prima hebben doorstaan. Daar is (nog) geen weggooi mentaliteit en de mooiste gebruiksvoorwerpen voor in huis zijn daar bewaard gebleven omdat er geen geld was het te vervangen voor kwalitatief mindere producten. Nu kan je er voor een schijntje de mooiste spullen vinden. Als je er bent moet je zeker een ringloop of rommelmarkt bezoeken.
Vanuit Duiven wens ik iedereen een mooie vakantie. Sta open voor inspiratie en wordt geïnspireerd .
De mooiste ideeën ontstaan als je niet zoekt!
Namasté

Fix-it


Als interieurstyliste kom je niet alleen hele leuke mensen tegen maar soms ook hele leuke situaties. En dat gecombineerd met leuke mensen en je hebt een droomopdracht. Die hoeft dan overigens niet heel groot te zijn om een leuke opdracht te zijn. Ik werk graag onafhankelijk dat wil zeggen dat ik niet verbonden ben aan vaste leveranciers. Maar als styliste heb ik zo natuurlijk wel mijn voorkeuren. Toch is elke klant vrij zelf zijn leverancier te kiezen. Dit maakt dat mijn klanten zich vrijer voelen en niet het gevoel hebben dat ze perse dat ene product moeten kopen omdat ik daaraan verbonden ben.
Zo kwam ik vorig jaar via Twitter terecht bij een meneer die riep..: ` je mag ons huisje wel gaan doen. Hij staat in de verkoop. Maar we overwegen hem eruit te halen en er iemand die er verstand van heeft naar te laten kijken, om te zien of er meer leefruimte gegenereerd kan worden.`
Ik besloot alvorens te roepen dat ik de opdracht aannam eerst maar eens te gaan kijken hoe klein het was en of meer ruimte tot de mogelijkheden behoorde. Op een doordeweekse avond bij de kopje thee en een gezellig gesprek met zowel de man als de vrouw bekeek ik de woning donker teakhouten meubelen, een rode muur in een niet al te grote woonkamer met precies in het midden een enorm raam 2 gezellige kleine mannetjes die beide even uit bed kwamen om te kijken wie er beneden zat maakte het totaalplaatje van de bewoners compleet. Dit is essentieel voor een goed advies, wie woont er en wat zijn de eisen, is de beste leidraden voor een goede inrichting.
Mijn creatief brein zat ter plekke een plan in elkaar te draaien. Ik besloot niets anders te zeggen dan.. ja hoor ik kan dat overtuigd als ik was van het feit dat hier winst te behalen was.
Eenmaal thuis kreeg ik geen rust. En heb ik meteen een kleine schets gemaakt van hoe ik het zag. Het verplaatsen van de meubelen was niet het moeilijkste. Maar hoe creëerde ik meer licht en ook meer ruimte. De juiste kleur is essentieel maar de juiste verf ook. Het toeval wil dat deze meneer eigenaar was van een bouwmarkt en eigenlijk wilde ik geen standaard bouwmarkt latex op de muur maar mooie kalkhoudende verf die het geheel veel meer rust en een veel strakker resultaat zouden geven. Iets wat je met standaard latex niet kan bereiken bovendien zijn van Pure en Original kalkhoudende verf de kleuren mooi verdiept en altijd warmer. Een bouwmarkt meneer overtuigen van iets wat hij niet zelf verkoopt dat is lastig. Maar gelukkig kon ik hem met de juiste stalen al snel overtuigen van het mooiste resultaat.
Na een paar maanden van klussen, meubelen uitzoeken en meubelen laten spuiten was het gisteren zover en mocht ik met een bevriende fotografe foto´s maken. Het resultaat is geweldig en het doel is bereikt nl meer leefruimte en door de strepen lijkt de kamer optisch breder. De meubelopstelling is volledig omgegooid en de kleuren evening shadow en provincial gold van Pure and Original maakte het kleurenplaatje compleet. De recent op de markt gebrachte Frog tape bleek een ideale match met de krijtverf voor het maken van mooie strakke lijnen op de muur.
Een enthousiaste klant en een mooi resultaat is de beste reclame. Inmiddels ben ik druk bezig met een voorstel voor zijn zus. Dat zegt natuurlijk genoeg.

 

 

De Praktijk


Vandaag bracht ik een bezoek aan mijn huisarts, niks ernstigs gewoon een controle bezoek. Ik pak een blad van de leestafel (een woonblad uiteraard) en kijk ik eens goed de wachtkamer in.
Ik herkende ondanks de moderne uitstraling de inrichtingsfout die in veel wachtkamers gemaakt wordt. Je herkent het vast, stoelen die aan elkaar gehaakt worden.. waardoor je net iets te dicht op die hoestende dame en die sterk ruikende meneer naast je moet zitten.
Als er ruimte in een wachtkamer is laat iedereen een stoel vrij voor ze gaan zitten. Tot de wachtkamer “vol” zit en je echt naast iemand moet gaan zitten. Gelukkig heeft de inrichter van de wachtkamer van mijn huisarts een alternatief bedacht.
Een bank, een bank waar nooit iemand gaat zitten omdat die gewoon niet prettig zit. Het is een strakke bank zonder kussens en geen zit vorm. Maar als de stoelen om en om vol zijn is het een goed alternatief.
Vanmorgen zijn alle “om en om” stoelen bezet.. de bank is nog leeg dus ik wacht op de eerstvolgende die binnenkomt. En vraag me af waar die gaat zitten, naast iemand of op de bank?
En dan.. ik hoor een kindje de praktijk binnen lopen en ze rent direct op het speelhuis af! Dat zijn altijd leuke dingen waarmee een kind zich een behoorlijke tijd kan vermaken, dat scheelt een hoop gezeur dus een must in elke wachtkamer. Mama kijkt de wachtkamer rond, en in gedachte denk ik…. dat wordt de bank… maar mama maakt een onverwachte move.. ze pakt een miniatuur (kinder) stoeltje en gaat bij het speelhuis en daar dochter zitten.
Ik glimlach, ze kijkt me aan en glimlacht terug. Met een vriendelijke knik van herkenning ik zie dat we beide hetzelfde denken.
Stomme bank!!