Blog – Uit het leven van de styliste.

 

 

 

 

 

Slaapverwekkend

Een tijdje geleden vroeg de grootste Slaapspecialist in onze regio mijn advies. “Hoe licht ik mijn bedden beter uit zonder mijn hele showroom te moeten verbouwen? Ik heb me dus de afgelopen periode bezig gehouden met een alles behalve slaapverwekkend project over slapen. Welk gevoel moet een klant krijgen als ze in een beddenwinkel lopen? Je wilt natuurlijk niet meteen dat ze vermoeid de winkel uitlopen. Ze moeten het gevoel hebben hier heb ik mijn bed gevonden! Natuurlijk valt en staat een goed bed bij het beste advies en dat is de mondelinge communicatie maar de non-verbale communicatie was in dit geval mijn taak.

Zo kan jouw kamer
eruit zien. Past het bij jouw sfeer kleurt het bij jouw stijl en vooral zou jij
dit bed niet heel graag thuis willen hebben. Uiteraard was in de winkel het
allermooiste linnengoed voor handen. medewerksters die mooie kleuren
combinaties bij elkaar konden vinden maar toch iets miste. Door middel van
grote wanddecoraties en prachtige vloerkleden wist ik de bedden nog beter uit
te lichten. Hierdoor kwamen ze nog beter uit en werden de stijl/slaapkamers
ineens warme hoekjes waar je graag een kijkje wilde nemen. alsof je echt bij
iemand in de slapkamer stond. Zonder overbodige prullaria maakte we er samen
iets moois van.

Wil jij ook iets moois maken van jouw slaapkamer en het nog steeds praktisch houden? Dat kan. Met een kleed onder je bed of met een mooie grote wanddecoratie haal je je saaie bed helemaal op. Een paar mooie kussens of een sprei op je bed maakt het pas echt af. Planten en veel snuisterijen in je slaapkamer zien er leuk uit maar zijn alleen leuk als je minimaal 1 x per week de tijd hebt om je slaapkamer af te stoffen want of je wilt of niet een slaapkamer is altijd een stoffig iets. Mijn advies is houd het simpel met groots!

En mocht je Drempt zijn ga dan zeker eens kijken bij de Slaapspecialist. De grote showroom, de ervaren kennis en uiteraard de mooie aankleding doen de naam van de winkel eer aan. De wanddecoraties en vloerkleden zijn bij mij te bestellen en onder het tabblad portfolio vind je nog meer slaapkamerfoto’s

 

 

 

**********************************************************************

 

 

Een keuken kopen

Heel vaak krijg ik klanten die een huis gaan bouwen of een huis gekocht hebben en waar bijvoorbeeld een nieuwe keuken of badkamer in moet. Helaas gebeurt het vaak dat er al een keuken gekocht is voor men mij inschakelt.
Dat is niet alleen erg jammer voor mij omdat ik in een geheel natuurlijk ook de kleur en de stijl van een keuken mee kan nemen in het inrichtings of kleuren voorstel maar ik merk ook heel vaak dat bij een bouw van een woning zoveel op mensen af komt dat de keuken te gehaast wordt gekocht. En hierdoor mensen overruled worden door een (slimme/sluwe) keukenverkoper die weet waar dan hun zwaktes zitten en beslissingen worden overhaast gemaakt onder het mom ”we kunnen het maar gehad hebben”.

Persoonlijk ben ik geen fan van de grootste aandeelhouder in de keukenmarkt in Nederland als het om keukens gaat. Helaas heb ik ervaren dat deze titel vaak niet het gevolg is van goede kwaliteit of scherpe prijzen maar van listige of agressieve verkoop kwaliteiten. Veelgehoord is dat mensen naar buiten komen en of een keuken hebben gekocht (sommige hebben nog niet eens zeker welke keuken en moeten deurtjes ed nog uitzoeken) of geen keuken hebben gekocht en zo’n vervelend gevoel hebben dat ze nooit meer daar naar binnen gaan.
De groep mensen die een “keuken” hebben gekocht maar de apparaten de kleur van de deurtjes en het werkblad nog moeten/mogen kiezen zijn voor de verkoper de beste prooi. Die maken hun dagen goed.

Laat ik het vergelijken met een auto kopen. Je loopt de showroom in bij de landrover dealer. Spreekt af dat je een auto bij hem afneemt en als je gaat kiezen blijkt dat je niet verder komt dan een peugeootje. Het is namelijk zo dat niet alleen de apparatuur maar ook het materiaal van de keuken en het werkblad de prijs bepaald. Op het moment dat je getekend hebt voor een keuken mag je ervan uit gaan dat de verkoper gerekend heeft met de duurste opties. Voor het geval je die ook wilt hebben. Hij neemt namelijk geen enkel risico!

Nu ken ik de verkooptrucs van de grootste keukenverkoper van Nederland (en alle winkels die daaronder vallen) en het psychologische spelletje waarbij ik als potentiele klant eigenlijk geen nee meer kan zeggen tegen een keuken die eerst wordt aangeboden voor €23.000,- vervolgens zakt omdat het de aanbieding van de dag is of omdat de verkoper een goede bui heeft naar € 18.000,- en als ik dan aangeef dat het te duur is hij na overleg met een bedrijfsleider (toneelspelletje) nog wel kan zakken naar €13.000,- als de standvastige klant dan laat weten dat het echt teveel is en aanstalten maakt om weg te gaan komt het nobele gedrag van de verkoper boven… Hij mag eigenlijk geen korting meer geven maar hij vind u zo aardig en gunt u deze keuken zo dat hij zelf later het gesprek met zijn baas wel aan wilt gaan als u nu tekent voor de scherpe prijs van €10.000,- Een magische grens voor u als klant.. en hoe fantastisch is het dat u zojuist €13.000,- van de prijs heeft afgekregen door standvastig te zijn. Tenminste dat denkt u! Maar u zit fout… u bent slachtoffer van het spel. De verkoper verkoopt u een keuken waarvan soms de details nog niet eens besproken zijn. spoelbakken, kranen ed moeten later worden gekozen. En met zachte dwang wordt u in de richting geduwd van de spoelbak waarvan ze bij DMG er enorme hoeveelheden inkopen. Op uw (getekende) offerte krijgt u niet te zien wat een kastje kost en soms krijgt men ook nog de aanbieding “gratis montage”

Mensen willen ook gefopt worden!

Keukenmonteurs werken niet gratis. Die werken per kast of per meter. Het is namelijk vakwerk wat die mannen leveren  Die keukenmontage die “gratis” is is al lang bij de prijs van uw keuken meegerekend. Maar als u denkt dat het gratis is is dat weer leuk voor het lekkere gevoel. €13.000,- eraf en gratis montage!

U bent koning te rijk…

Tot u thuis komt en eens gaat nadenken of later met iemand in gesprek gaat over uw keuken. Hoeveel scharnieren zitten er op uw hoge kasten? Zijn de schap dragers kunststof of metaal? , zit er in uw spoelkast een metaalbodemplaat tegen het vocht? Hoe stevig zijn uw korflades? Hoe dik is uw spaanplat? 16, 19 of 21 mm? En wat is de kwaliteit van het spaanplaat. Bestaat het echt uit allemaal houtspaanders of zit er ook vlas, rijststro of rietsuikerstro in. Uiteraard is door de melaninelaag de buitenkant hard maar de kwaliteit van het spaanplaat is ook de kwaliteit van uw keuken. En is de keuken compleet met bestekinzetten en antislipmatten? En hoe zit het eigenlijk met die frontjes? Bent u op de hoogte van het feit dat die vaak prijsbepalend zijn voor uw keuken. Er zijn opties zoals spaanplaat en mdf en is de handgreep geïntegreerd of gemonteerd middels gaatjes? Is het een melanine of gelakte deur? Welke apparatuur heeft u gekozen? Doordat Nederlands grootste grote partijen inkoopt kunnen ze heel goedkoop inkopen maar die goedkope inkoop is niet het gene waar u van profiteert.
Als interieurstyliste adviseer ik dan ook altijd om met een onafhankelijk keukenadviseur in zee te gaan. En met onafhankelijk bedoel ik de kleine lokale middenstander die u uiteraard ook iets wilt verkopen maar waarvan u zeker weet dat hij nog zijn best doet voor zijn klanten. Laat u goed voorlichten en wees u ervan bewust wat een kastje per stuk kost en dat monteurs niet voor niks werken en bedenk altijd maar zeker in het geval van een keuken of badkamer

De vreugde van de “lage” prijs is altijd korter dan de ergernis over de slechte kwaliteit.

Want zeg nou zelf… als straks je huis helemaal in orde is dan wil je toch niet een “had ik maar” gevoel hebben bij de keuken die je kocht?
Lubbersss interieuradvies kan u begeleiden bij de aankoop van uw keuken. Samen maken we een planning en stellen we de eisen op die u aan een keuken stelt. Nog voor iemand een verkoper heeft gezien of gesproken Informeer vrijblijvend naar de mogelijkheden!

 

 

****************************************************************************************

 

De kringloop

 

De kringloop is hot en nog mooier we zijn de schaamte voorbij. Iedereen koopt tegenwoordig bij de kringloop en bovenal iedereen brengt ook van alles naar de kringloop.

Het is een komen en gaan van auto’s en er is geen verschil meer tussen de halers en de brengers.  Zo hadden wij ook een dagje kringloop gepland. Omdat we graag leuke dingen zelf in elkaar frutselen. En dan moet je op zoek.

Het is niet alleen leuk bij de kringloop als je iets zoekt maar zeker ook als je niets zoekt want dan loop je tegen de mooiste dingen aan. persoonlijk scoor ik regelmatig iets leuks bij de kringloop wat ik soms na een tijdje weer zat ben en het mooiste is dan als je het voor een leuk prijsje op marktplaats weer kan verkopen.

Maar vandaag waren we op zoek naar een kabel voor een X-BOX,  een oude fotocamera en een statief voor die camera. (daarover later meer)

Bij kringloop nr. 1 was het erg druk overal waren mensen druk aan het voelen pakken en ruiken aan de meest vreemde spullen. Op sommige momenten vraag ik me af wie heeft het ooit gekocht, waarom zou je het willen hebben en wie koopt zoiets dan ook nog eens 2e hands?  Maar juist dat is de charme van de kringloop . Uiteraard loop ik altijd even tussen de meubels,  door de leuke tafeltjes en kastjes zijn meestal zo weg. Met de huidige kwaliteit krijtverf maak je van een oud kaal kastje een prachtexemplaar die weer helemaal in een modern interieur past. Zo dus ook met een salontafel of plantentafeltjes. Het aanbod hierin is hierdoor beduidend lager dan een flink aantal jaren geleden.  Banken waren er genoeg in alle kleuren maar in 1 kleur net iets meer als de andere.

Bij kringloop nr. 2 begon het op te vallen. Ik zag  ze weer staan, soms alleen en soms met zijn 2e maar wel in een redelijk aanbod. Niet omdat ik ze mooi vind of omdat ik er 1 wilde hebben maar. Gewoon omdat ze me opvielen ging ik erop letten. (eigenlijk vond ik het 15 jaar geleden al foeilelijke dingen het model en de kleur zou ik persoonlijk nooit adviseren. Het lompe model die destijds veel te groot was voor de meeste woonkamers en de kleur die weinig/geen warmte uitstraalde ik vroeg me destijds al af waarom zou je dit willen.

Maargoed nu wil iedereen er ineens vanaf. Bij kringloop nr 3 ( de grootste) stonden er 5! Ik zou een weekje achter de kassa willen werken om te kijken of ze nog verkocht worden en wie ze dan koopt? Mede omdat het aanbod zo groot blijkt hoe groot is dan de vraag denk je? Of zou er een onderliggende communicatielijn tussen de verschillende kringloopwinkels zijn zoals ze dat ook bij WE hebben waar de vriendelijke dame aan de kassa nog wel even een telefoontje wilt plegen “oh die hebben we niet meer maar ik wil wel een ander filiaal voor u bellen”  ik heb zo mijn twijfels.

Bij kringloop nr 3 slaagde we voor een kabel voor de X-BOX en een spelletje dus was mijn “relatiegeschenk”  *lees bonuszoon  happy. Ook vonden we een klein statief helemaal was wat we zochten maar ze vroegen er net iets teveel voor, een praatje en een geintje met de meneer achter de electro tafel ( hij haalt daar non stop van alles uit elkaar om van enkele kapotte dingen weer iets nieuws te maken)  maakte dat hij bereid was iets van de prijs te halen waardoor wij pas echt het gevoel hadden met een hand vol koopjes de deur uit te gaan.

 

Omdat we de camera bij kringloop 1 hadden laten liggen besloten we nog 1 kringloopwinkel te bezoeken. Om te kijken of ze hier ook een camera hadden. En hoera al direct tegenover de ingang vonden we er 2 .. Na een goede controle en alle opties overwegen maakte we de keuze voor een mooie KOWA camera. Omdat we er nu toch waren liepen we ook de rest van de winkel maar even door. En jahoor daar waren ze weer!  Hier stonden er 2 dat bracht de stand van deze zaterdag in januari op 11.

Wij gaan iets leuks maken van onze camera met statief hierover meer in een volgend blog. De X-BOX heeft inmiddels overuren gedraaid en ik,  ik schrijf een blog en verwonder me nog steeds over de donkerblauwe leren bank waarvan iedereen ineens afscheid lijkt te hebben genomen. Waarschijnlijk is die  ingeruild voor een grijze stoffen hoekbank.  Die zien we over een paar jaar in dezelfde getalen terug bij de kringloop vrees ik.

 

*******************************************************************************************************

Jaarwisseling

Een nieuw jaar met nieuwe kansen mogelijkheden en gevaren,

Weer een jaar om, hoe ouder je wordt hoe sneller het gaat. De dagen maanden en weken lijken steeds sneller voorbij te vliegen.

Ik kijk terug op een jaar wat alles in zich had, verdriet, vertrouwen, kansen, teleurstellingen en liefde. Terugkijken is omkijken en dan sta je niet met je neus de goede kant op, en toch is het goed om soms bepaalde zaken nog eens aan je voorbij te laten gaan om er leergeld uit te halen. Om na te genieten of juist om die ene bijzondere herinnering de revue nog eens te laten passeren.

2016 nam ik weer afscheid van een broer en constateerde ik dat van het gezin waar ik in opgroeide meer dan de helft inmiddels is overleden. Dat is heftig als ik er iets te veel of vaak bij stil sta kruipt een intens verdriet in mij naar boven. Ik koester de herinneringen en houd vast aan wat we wel samen mochten hebben en niet aan wat we samen moeten missen. En als ik dan naar mijn moeder kijk.. 90 jaar 3 kinderen verloren een partner verloren en zelf helemaal op. Soms kijkt ze me aan sluit ze haar ogen en zegt ze och ik ben zo moe.. en ik begrijp het maar ik kan niks voor haar doen. Ja ik ben blij dat ze er nog is  maar gun haar ook de rust. En het niet meer zo vreselijk moe zijn. het is dubbel en verdrietig.

2016 was ook het jaar wat mijn relatie op de proef stelde. Externe factoren waar we geen grip op hadden eiste onze energie, geduld en vertrouwen. Een rechtszaak, werkloosheid, hypotheek en verhuisstress op net de verkeerde momenten. Maar we hebben het doorstaan. In de zwaarste stormen blijven de stevigste boten overeind. Ik ga ervanuit dat ik in het goede schip zit ook al is er soms flink wat deining.

2016 was voor mij als moeder ook een jaar van trots.  Voor zeker 80% heb ik mijn kinderen alleen opgevoed en natuurlijk hoop je dat je ze de juiste mentaliteit en instelling meegeeft om het te redden in de toekomst. En het lijkt gelukt. Het zijn jong volwassenen die gelukkig soms mijn raad nog vragen en die soms ook denken zelf alle wijsheid in pacht te hebben.  Naast mijn trots is er altijd nog mijn zorg. Maar de lijn met de kinderen is goed we verliezen elkaar niet uit het oog ook al vliegen ze alle kanten op en er is respect voor allemaal. Het is goed!

Vriendschappen in meerdere en mindere maten kwamen in 2016 voorbij. Ik heb geleerd dat mensen komen en mensen gaan. Ik ben niet altijd even attent in mijn vriendschappen maar ik weet dat ze oprecht zijn.  toch vallen er gedurende zo’n jaar mensen af.. contact verwaterd en soms ben je gewoon uitgepraat deel je geen interesses meer en groei je uit elkaar zoals dat ook in een relatie kan gaan.

Mensen veranderen, sfeer veranderd een smaak veranderd interesses veranderen werk veranderd. Naast mijn werk als interieurstyliste wat voor mij geen fulltime baan is had ik werk bij een plaatselijk beveiligingsbedrijf op de financiële administratie ok hieraan kwam in 2016 een eind. Met opgeheven hoofd kijk ik uit naar nieuwe kansen.  Mijn voorkeur gaat uit naar een commerciële functie, het verbinden en scoren is veel meer mijn ding. Hierin kan ik mijn ei helemaal kwijt.

Gelukkig had ik in 2016 de allerleukste klanten realiseerde we de mooiste projecten en waren ze allemaal super tevreden. Hiervan krijg ik energie en doe ik wat ik leuk vind.  Ik draai geen enorme omzet ik maak geen bergen winst en ik zal er nooit rijk van worden. Maar als je doet wat je leuk vind krijg je meer energie dan welk drankje met of zonder vleugels je ook kan geven.

Ik wens vriend en vijand een fantastisch nieuwjaar toe. Gun elkaar het leven, gun elkaar geluk, wees oprecht zonder te kwetsen en zorg vooral goed voor jezelf.

**************************************************************************************************

Roze

 

Het is een ochtend in september als ik mijn mail open en ik een telefoontje krijg  van Anja met de vraag of ik ook 40 km verder kom voor een advies.

Anja heeft een klein koophuis en het is tijd voor iets nieuws, natuurlijk kom ik daar ook  vol enthousiasme maken we een afspraak.

2 weken later zit ik in een allerleuks huisje het is niet heel groot  maar wel erg depressief qua kleurstelling en inrichting hier is inderdaad een restyling geen luxe.

Anja woont alleen kijkt geen tv dus heeft geen eisen qua in de zin van een audiomeubel.  Dat op zich is al ideaal.. niks is ongezelliger dan een kleine ruimte waar ook nog eens alles om een tv is heen gesitueerd. Haar haard/gaskachel is wel aan vervanging toe. Die gebruikt ze als bijverwarming omdat de centrale verwarming onvoldoende verwarmt.  En laten we eerlijk zijn wij vrouwen hebben het toch als snel koud dus ik begrijp dat.

We werken een plan uit .. nieuwe vloer.. waarom geen vloerverwarming .. het raam worden openslaande deuren de gaskachel en dus de schoorsteen verdwijnen en ook de deur naar de gang die ze niet gebruikt gaat dicht. Een nieuw plafond en de doorgang naar de keuken iets ruimer maken het plan compleet.

Qua kleur heeft ze geen idee.. in elk geval wil ze een inrichting die bij haar past en waar ze graag in thuiskomt .. tijdens onze voorbereidende afspraken krijg ik meer en meer een beeld van Anja, ze is een zeer gewaardeerde juffrouw te zien aan de vele kadootjes en presentjes die ik in huis terug vind die ze van kinderen uit haar klas heeft mogen ontvangen.

Mijn voorstel is een bloemetjes behang en omdat er geen man in huis is durf ik gek te doen met roze. Meestal zijn het de mannen die dan roepen “oh nee geen roze”  maar dit behangetje paste echt bij Anja zonder dat het een truttige kamer zou worden. De frisse roze bloemen met de vriendelijke kleur groen en de warme van de grijze fresco verf van Pure and Original zou voor een perfect plaatje gaan zorgen. Ik was er zeker van!

Meubels die goed zijn en die na jaren nog steeds voldoen aan je wensen moet je niet vervangen. Daar waren Anja en ik het over eens.  Dus besloten we bestaande meubels op te knappen met ene likje verf andere greepjes en zo nodig een nieuw stofje / kussentje.  Nou ja we…  in de vader van Anja bleek een fantastische meubelschilder te zitten. Want ook hier gebruikte we verf van Pure and Original. Een goede primer, mooie verf en een secuur schilder waren de perfecte combinatie.  

De hele verbouwing nam nogal wat tijd in beslag, meestal doe ik zaken met 1 aannemer maar door de drukte heeft hij werk uit moeten besteden. En dan gebeurt wat meestal tijdens verbouwingen gebeurt,. Het zit tegen.. de bestaande vloer moest aangepast worden en dit soort zaken kosten vaak extra tijd.  

Gelukkig mag het resultaat er zijn.  Precies zoals ik het me had voorgesteld. Het huisje van Anja is niet te druk.. niet te roze en zeker niet truttig.

In een reactie gaf ze aan veel complimentjes te krijgen .. dat is leuk maar het leukste is natuurlijk de tekst dat ze zelf elke dag blij is als ze thuis komt en er dagelijks van geniet.

Ik denk dat zij 1 van de weinige Nederlanders is die niet kan wachten tot het kouder wordt. Eindelijk die comfortabele vloerverwarming proberen.

 

********************************************************************************

Werelds wonen!

Het is vakantietijd. Voorgaande jaren was het voor mij dan erg rustig maar steeds meer zijn mensen tijdens de vakantie met hun huis bezig. De sfeer van de vakantie willen wij natuurlijk zo lang mogelijk vast houden.

Het thema strand in huis doet het nog erg lang goed. Schaaltjes met schelpjes en een kaarsjes met de geur van een heerlijke zeebries  helpen ons lang het vakantiegevoel te herinneren.  Veel vakantieplaatsen verkopen de mooiste souvenirs niet alleen voor tijdens de vakantie of als gebruiksvoorwerp maar ook souvenirs als woondecoratie in 1 thema doen het al jaren goed.

Denk maar aan de “Ibiza” sfeer de veelal turquoise accessoires in combinatie met wit, zand en veertjes zijn al jaren hot. Maar ook de hippie “Ibiza” invloeden zien we steeds meer terug .  Onder de noemer “niks is meer gek” worden de meest bonte kleuren gecombineerd om zo een kleurrijk zonnig geheel te krijgen.

Vakanties naar Scandinavische landen zijn zomers een stuk minder populair toch valt daar qua interieur veel nieuws te halen. Op dit moment is het lichte interieur met veel wit, pastel en licht hout erg populair.

Al langere tijd zijn invloeden uit Thailand, Indonesië en China een belangrijk onderdeel in ons interieur we hebben allemaal wel iemand in onze vrienden of kennissenkring die 1 of meer boeddha’s in huis heeft  al dan niet de Indische of de Chinese. In Thailand lijkt het leven 1 groot feest, vlaggetjes hangen zomaar ergens op een van de mooiste stranden en saaie houten bootjes die met gekleurde stoffen zijn versierd domineren de kuststrook om toeristen rond te varen.

Maar ook uit Nederland vinden we steeds meer souvenirs terug in de huidige interieurs. Was Delfts blauw eerst nog stoffig en suf tegenwoordig vind je de leukste behangetjes met Delfts blauw en zijn de decoratieve sierbordjes voor aan de muur weer helemaal terug. In tegenstelling tot de jaren 70 of 80 nu niet een enkel bordje aan de muur maar gegroepeerd is het helemaal anno nu.

Zoek je nog echt oude vintage. Dan moet je zeker een bezoek brengen aan het Oostblok. In Bulgarije, Polen en Slowakije vind je nog echte oude gebruiksvoorwerpen die de tand des tijds daar prima hebben doorstaan. Daar is (nog) geen weggooi mentaliteit en de mooiste gebruiksvoorwerpen voor in huis zijn daar bewaard gebleven omdat er geen geld was het te vervangen voor kwalitatief mindere producten. Nu kan je er voor een schijntje de mooiste spullen vinden. Als je er bent moet je zeker een ringloop of rommelmarkt bezoeken.

Vanuit Duiven wens ik iedereen een mooie vakantie. Sta open voor inspiratie  en wordt geïnspireerd .

De mooiste ideeën ontstaan als je niet zoekt!

Namasté

wereldswonen

*********************************************************************************

FIX-IT

 

Als interieurstyliste kom je niet alleen hele leuke mensen tegen maar soms ook hele leuke situaties. En dat gecombineerd met leuke mensen en je hebt een droomopdracht. Die hoeft dan overigens niet heel groot te zijn om een leuke opdracht te zijn. Ik werk graag onafhankelijk dat wil zeggen dat ik niet verbonden ben aan vaste leveranciers. Maar als styliste heb ik zo natuurlijk wel mijn voorkeuren. Toch is elke klant vrij zelf zijn leverancier te kiezen. Dit maakt dat mijn klanten zich vrijer voelen en niet het gevoel hebben dat ze perse dat ene product moeten kopen omdat ik daaraan verbonden ben.

Zo kwam ik vorig jaar via Twitter terecht bij een meneer die riep..: ` je mag ons huisje wel gaan doen. Hij staat in de verkoop. Maar we overwegen hem eruit te halen en er iemand die er verstand van heeft naar te laten kijken, om te zien of er meer leefruimte gegenereerd kan worden.`

Ik besloot alvorens te roepen dat ik de opdracht aannam eerst maar eens te gaan kijken hoe klein het was en of meer ruimte tot de mogelijkheden behoorde.  Op een doordeweekse avond bij de kopje thee en een gezellig gesprek met zowel de man als de vrouw bekeek ik de woning donker teakhouten meubelen, een rode muur in een niet al te grote woonkamer met precies in het midden een enorm raam 2 gezellige kleine mannetjes die beide even uit bed kwamen om te kijken wie er beneden zat maakte het totaalplaatje van de bewoners compleet.  Dit is essentieel voor een goed advies, wie woont er en wat zijn de eisen, is de beste leidraden voor een goede inrichting.

Mijn creatief brein zat ter plekke een plan in elkaar te draaien. Ik besloot niets anders te zeggen dan.. jahoor ik kan dat overtuigd als ik was van het feit dat hier winst te behalen was.

Eenmaal thuis kreeg ik geen rust. En heb ik meteen een kleine schets gemaakt van hoe ik het zag. Het verplaatsen van de meubelen was niet het moeilijkste. Maar hoe creëerde ik meer licht en ook meer ruimte. De juiste kleur is essentieel maar de juiste verf ook.  Het toeval wil dat deze meneer eigenaar was van een bouwmarkt en eigenlijk wilde ik geen standaard bouwmarkt latex op de muur maar mooie kalkhoudende verf die het geheel veel meer rust en een veel strakker resultaat zouden geven.  Iets wat je met standaard latex niet kan bereiken bovendien zijn van Pure en Original kalkhoudende verf de kleuren mooi verdiept en altijd warmer. Een bouwmarkt meneer overtuigen van iets wat hij niet zelf verkoopt dat is lastig. Maar gelukkig kon ik hem met de juiste stalen al snel overtuigen van het mooiste resultaat.

Na een paar maanden van klussen, meubelen uitzoeken en meubelen laten spuiten was het gisteren zover en mocht ik met een bevriende fotografe foto´s maken. Het resultaat is geweldig en het doel is bereikt nl meer leefruimte en door de strepen lijkt de kamer optisch breder.  De meubelopstelling is volledig omgegooid en de kleuren evening shadow en provincial gold van Pure and Original maakte het kleurenplaatje compleet. De recent op de markt gebrachte Frog tape bleek een ideale match met de krijtverf voor het maken van mooie strakke lijnen op de muur.

Een enthousiaste klant en  een mooi resultaat is de beste reclame. Inmiddels ben ik druk bezig met een voorstel voor zijn zus. Dat zegt natuurlijk genoeg.

naamloos

Voor

PBG150121_MG_0686

Na

 

*******************************************************************************

 

De Praktijk,

Vandaag bracht ik een bezoek aan mijn huisarts, niks ernstigs gewoon een controle bezoek. Ik pak een blad van de leestafel (een woonblad uiteraard) en kijk ik eens goed de wachtkamer in.

Ik herkende ondanks de moderne uitstraling de inrichtingsfout die in veel wachtkamers gemaakt wordt. Je herkent het vast, stoelen die aan elkaar gehaakt worden.. waardoor je net iets te dicht op die hoestende dame en die sterk ruikende meneer naast je moet zitten.

Als er ruimte in een wachtkamer is laat iedereen een stoel vrij voor ze gaan zitten. Tot de wachtkamer “vol” zit en je echt naast iemand moet gaan zitten. Gelukkig heeft de inrichter van de wachtkamer van mijn huisarts een alternatief bedacht.

Een bank, een bank waar nooit iemand gaat zitten omdat die gewoon niet prettig zit. Het is een strakke bank zonder kussens en geen zitvorm. Maar als de stoelen om en om vol zijn is het een goed alternatief.

Vanmorgen zijn alle “om en om” stoelen bezet.. de bank is nog leeg dus ik wacht op de eerstvolgende die binnenkomt. En vraag me af waar die gaat zitten, naast iemand of op de bank?

En dan.. ik hoor een kindje de praktijk binnen lopen en ze rent direct op het speelhuis af! Dat zijn altijd leuke dingen waarmee een kind zich een behoorlijke tijd kan vermaken, dat scheelt een hoop gezeur dus een must in elke wachtkamer. Mama kijkt de wachtkamer rond, en in gedachte denk ik…. dat wordt de bank… maar mama maakt een onverwachte move.. ze pakt een miniatuur (kinder) stoeltje en gaat bij het speelhuis en daar dochter zitten.

Ik glimlach, ze kijkt me aan en glimlacht terug. Met een vriendelijke knik van herkenning ik zie dat we beide hetzelfde denken.

Stomme bank!!

wachtkamer

*******************************************************************

Huisjes,

Huisjes zijn hot!!  Overal zie je steeds meer huisjes opduiken, kleine houten huisjes als decoratie maar ook huisjes als waxinelichthouders, huisjes als kerstboom decoratie, speelhuisjes, vogelhuisjes en kattenhuisjes. Vorig jaar kocht ik ze zelf al voor in de kerstboom, zo leuk!!   Mijn creatieve schoonvader maakte van een oude werkschoen een hippe variant op het aloude vogelhuisje. Om een of andere reden ben ik gek op al die huisjes. Heb jij ze al gezien.. houten blokjes in alle soorten en maten en in bijna elke winkel te koop.  Dit past natuurlijk  helemaal  bij het thema van deze tijd. Wat toch vooral veel HOME is.  In elk huis vind je bijna wel ergens de tekst HOME terug en sinds kort kom je ook bijna in elk interieur wel een huisje tegen.

Home en huisjes kunnen ook eigenlijk in elk interieur, er zijn strakke en romantische varianten van de fraaie teksten mogelijk en in een strak interieur een wit hoogglans lamp in de vorm van een huisje.  Op elke beurs ongeacht de stijl kom ik ze tegen.

Wil je zelf aan de gang met leuke huisjes. Koop dan bij de bouwmarkt een flinke balk (rechthoek) zaag met een handzaag blokjes met een puntdak en geef de dakjes een kleur passend bij je interieur. Maak er een paar en zet ze op een rij, succes verzekerd!!

En als je dan nog niet genoeg huisjes hebt.. kijk dan eens bij de gemiddelde kerstshow. De allerleukste en allerkleinste huisjes liggen daar in alle soorten en maten. Koop er een aantal  en plaatse deze thuis in die grote ronde  of 4 kante glazen vaas. Beetje schelpenzand op de bodem en in het midden (achter de huisjes ) een glazen waxinelichthouder met een waxinelichtje en je hebt iets origineels op tafel.  Vergeet vooral niet te zeggen van wie je dit idee hebt J

Zelf houd ik al heel erg lang van de KLM huisjes.. helaas heb ik er nooit zelf 1 kunnen bemachtigen.  Maar bij elke rommelmarkt waar ik ze zie liggen sta ik min of meer kwijlend te kijken.. ooit  ooit wil ik er ook een paar. Niet omdat ze hip zijn. maar omdat KLM huisjes juist niet aan mode onderhevig zijn. al jaren worden deze Huisjes uitgegeven voor mensen die met de World Buisines Class van de KLM vliegen.

 Ach….. misschien volgend jaar .

20130822_145044

***********************************************************************

Puur en origineel

Die twee woorden zijn treffend voor een persoonlijk interieur. Als je interieur puur en origineel is dan onderscheid je je. En dat is wat we natuurlijk allemaal willen. Puur omdat het dichtbij je staat, gekozen kleuren dichtbij je gevoel. En als je die keuze hebt gemaakt dan ben je natuurlijk origineel. Origineel en uniek.

Toen ik als interieurstyliste voor mijzelf begon had ik natuurlijk mijn persoonlijke voorkeuren voor materialen. En zo was kalkhoudende verf verreweg 1 van mijn favorieten.  Kalkhoudende verven zijn er in veel soorten en namen.

De hoeveelheid kalk en pigmenten  bepaald voor een groot gedeelte het resultaat . In oude huizen is kalkhoudende verf niks nieuws. Vooral het plafond werd in de 20e eeuw  geverfd met kalkhoudende verf  door de grote hoeveelheid kalk droogde het plafond mooi wit op.

Van huis uit was kalkhoudende  verf een goedkope oplossing om de boel eens op te frissen. Tegenwoordig zit er meer in de verf dan een hand vol kalk en wordt de grootste zorg besteed aan de ingrediënten.  Vooral in het tegenwoordige zo populaire landelijke interieur wordt veel kalkhoudende verf gebruikt.

Als dealer van de Pure and Original verf ben ik natuurlijk razend enthousiast over de nieuwe kleurenkaart   de kleuren: Clear  Amber,  Poëtic  Blue en Apple Blossom is een fraaie combinatie in een jong fris interieur .

Bovendien gebruikt Pure and Original uitsluitend natuurlijke pigmenten en is de verf gemaakt met respect voor de mens en de natuur. Iets waar ze in de 20e eeuw nog niet echt mee bezig waren.

Naast je muren prachtige kleuren geven kan je nog veel meer met kalkhoudende verf. Bewaar eens een aantal lege conserven blikjes verwijder het etiket en verf ze met een kalkhoudende verf.  Het resultaat mag er zijn. Als je deze blikjes in groepjes bij elkaar zet op bv de toilettafel of bureau  heb je een paar mooie opbergers.  Maar ook oude fotolijstjes voorzien van een laagje kalkhoudende verf  geeft ze een heel ander uiterlijk.  Op een rommelmarkt of kringloop vind je prachtige exemplaren.

Zelf tikte ik een poosje geleden dit leuke krukje op de kop bij een kringloop. Ik heb het geverfd met de kleur Old Linnen .

20140221_091722

*************************************************************************

Verzamelkastje,

 

Je kent ze vast die ouderwetse letterbakken van vroeger, bij ons thuis stond die vol met glimmend koper wat mijn vader eens in de zoveel tijd zorgvuldig poetste.                                                                 Dan legde hij een krant uitgevouwen op de tafel  (om het kostbare dikke tafelkleed te beschermen)  en kwam de koperpoets de tandenborstel en de uitwrijfdoek tevoorschijn.

Ik vond het een stofnest al die kleine dingetjes in glimmend koper het liefste met een spot erop.  Je zag elk stofje liggen.

Mijn tante had een soort gelijke bak met Swarovski, prachtig vond ik dat als kind. Maar bij elke schoonmaakbeurt bleken er dingetjes af te breken van het o zo kwetsbare glimmende glas.

En toch is het idee van een verzamelkastje  (want dat was eigenlijk de ouderwetse letterbak ) een erg leuk idee. Kijk eens goed om je heen je hebt vast ook dingetjes die leuk zijn om aan iedereen te laten zien. Het oude theekopje van je oma, of tandenpotje van je kind.  Je kan met verzamelkastjes je hart ophalen en er hele leuke thema’s aan hangen.  Bij de kringloop vind je misschien een leuke ouderwetse letterbak. Maar ook een bestekbak ophangen is een prima optie (dan heb je meer ruimte) zelf een letterbak op maat maken kan natuurlijk ook.  Wees creatief en kijk eens of je heen houd de indeling rustig en bij voorkeur in 1 of 2 kleuren je zal zien dat deze ouderwetse trend op een  eigen manier weer heel hip is.

Natuurlijk kan je ook je eigen letterbak nog moderner maken door er allerlei gekleurd en passend behang in te plakken.  Of om er een verzameling oude foto’s in te verwerken . Wat dacht je ervan om hem juist neer te leggen in plaats van op te hangen.  

Kinderen vinden het vaak erg leuk een eigen verzamelkastje te hebben met kleine dingetjes die voor hun bijzonder zijn. Misschien is het een leuk idee in de laatste dagen van de vakantie zoiets zelf te maken. Op mijn facebookpagina  www.facebook.com/lubbersss  laat ik in het foto album “ Letterbakken”  een aantal inspirerende voorbeelden zien.

 

Veel  inspiratie gewenst

letterbak

**********************************************************************

De kerstboom

 

In het bedrijf waar ik ooit werkte verzorgde de schoonmaakster al jaren de kerstdecoratie. Nu niets ten nadelen van de schoonmaakster maar de versiering kwam uit hetzelfde bouwjaar als de dame in kwestie.  De laatste 2 jaar dat ik daar werkte heb ik de kerstboom mijn projectje gemaakt. Met weinig budget maakte ik een boom die bij het bedrijf paste in de kleuren van het bedrijfslogo. Alle oude en overjarige ballen van de schoonmaakster zijn in een doos gedaan en als ik me niet vergis.. versieren ze daar nu de boom weer mee;-)

De kerstboom versieren is hier in huis al jaren een  “dingetje”  overal hoorde mijn kinderen dat vriendjes of vriendinnetjes met hun vader of moeder de kerstboom hadden opgezet.  Hier niet.. hier bleef iedereen behalve ik van de kerstboom af.  Uren ben ik altijd bezig met de lampjes die ik telkens van een afstand met geknepen ogen inspecteer (zo kan je het beste zien of er geen bossen lampjes op dezelfde plek zitten)   tegenwoordig met die cluster verlichting is het juist de trend om lampjes bij elkaar te hebben (clusteren) .  Ik heb ondertussen ook een behoorlijke  kerstshow aan gekleurde ballen verzameld.  Was ooit mijn boom voorzien van uitsluitend rode ballen, niet veel later kwamen daar groene en later goudgele bij.  Ik beloofde mijzelf elk  jaar een  aantal “dure”  niet standaard ballen te kopen en langzaam maar zeker ontstond de mooiste verzameling handgeblazen vogeltjes  lantarentjes enz enz.  Toen ik groen en goudgeel zat was, kwamen de zilveren ballen. En de exclusieve paddenstoeltjes (rood met witte stippen)  waren niet aan te slepen. Zilver en rood is prachtig en kan altijd Tenminste dat was toen mijn argument om een  vermogen aan nieuwe ballen uit te geven.  Maar.. er kwam een moment dat ik was uitgekeken op het rood.. iedereen had rood en ik ben niet iedereen. Dus rood ging in de curver box naar zolder naast die met groene en die met de geel gouden ballen.  En je raad het al.. een nieuwe kleur werd toegevoegd. Deze x werd het wit.  Zilver en wit hoe sjiek was dat!!  De rode piek maakte plaatst voor een witte en ik was tevreden. Tot ik 2 jaar later besloot dat wit en zilver best saai was.  Ik kocht een curver box voor kerstballen erbij en deed daar de zilveren ballen in. Tijd voor vernieuwing!! Zwarte ballen waren de hit!  Eindelijk had ik een fancy boom waarmee ik helemaal blij was.. dat duurde ongeveer  3 kerstfeesten en toen was ik helemaal klaar met zwart curver box nr 5 ging vanuit de Blokker rechtstreeks voorzien van zwarte ballen de zolder op. Ik besloot geen kleuren meer toe te voegen en mijn kerstboom een landelijk karakter te geven. Veel  riet, hout, veertjes en kunststof maakte mijn ballen boom tot een spulletjes en kijk boom. Want elke keer zie je weer nieuwe dingen.

Nog steeds versier ik mijn boom alleen. Het liefste als iedereen van huis is,  ik loop er van alle kanten omheen knijp met mijn ogen en verplaatst regelmatig dingetjes waarvan ik eerst dacht dat ze goed hingen. Maar het resultaat mag er zijn. Iedereen die tijdens de feestdagen bij mij binnenkomt wordt gevangen door de kerstboom en is enthousiast.  Een ouderwetse nepper vol met “modern” spul en voorzien van ruim 400 lampjes. Tegenwoordig versier ik zowel bij bedrijven als particulieren “professioneel” kerstbomen. En ik ga niet eerder weg dan dat ik met datzelfde gevoel van tevredenheid  achterom kijk zoals  bij mijn boom thuis.

 1386597486517

 *****************************************************************************

Woodprint

 

Welke ouder vind zijn kind nu niet de allermooiste, de aller knapste en de aller slimste. Ik dus ook. Ondanks dat mijn dochter niet helemaal gaaf is geboren en een ‘ schoonheidsfoutje’  in haar gezicht altijd de aandacht trok. Niet zozeer bij mij. Maar vooral bij veel andere mensen.  Mijn dochter is geboren met zoals ze dat in de volksmond noemen een  ‘ hazenlipje’  en er stonden haar een flink aantal operaties te wachten. De eerste al mt 10 weken en de laatste operatie was toen ze 17 jaar oud was.  (sommige riepen na een aantal operaties steeds:  nou ik zie er bijna niks meer van maar ze zeiden het wel steeds)  Ik vond haar altijd al prachtig en haar schoonheid  viel gelukkig  ook andere op.

Zo was er een plaatselijke fotograaf die haar had gevraagd voor een shoot. Mijn dochter had  met hem afgesproken dan ze eerst haar laatste operatie achter de rug wilde hebben. Zo gezegd zo gedaan naar haar laatste operatie vond deze shoot plaats. Mijn eens zo onzekere dochter was na haar laatste operatie opgebloeid tot een zelfverzekerde jongedame die vol vertrouwen de camera en de wereld in keek.

De fotoserie was super en we waren erg trots. Wie heeft er nu zulke prachtige foto´s van z´n dochter. En mooie foto´s verdienen het om mooi afgedrukt te worden. Maar ik wilde iets bijzonders.

Als interieurstyliste ben ik natuurlijk altijd op zoek naar de nieuwste trends  en de mooiste woonideeën  in de periode dat de mooie foto’s van mijn dochter gemaakt werden  maakte ik kennis met Woodprint.  Hun voorbeelden op de woonbeurs waren prachtig en de kwaliteit van het hout was mooier dan alles wat ik eerder had gezien. Ik was om!

Enthousiast als ik over de foto’s  van mijn dochter was ben ik dat ook over Wood print. Dit moesten mijn klanten zien en kopen!!  En om het goed te laten zien moest ik natuurlijk de perfecte foto afgedrukt hebben om zo een mooi voorbeeld te showen.  En dat is gelukt!! Regelmatig ga ik met de foto van mijn dochter onder de arm naar klanten. Op het moment dat we aan de afronding t toe zijn en er accessoires gekozen moeten worden voor de afwerking  kom ik met mijn mooie dochter onder de arm bij mijn klant aan. Zo krijg ik mijn klanten enthousiast over de afgedrukte foto’s op hout en  de reacties zijn erg positief.

De mooie foto van mijn dochter op hout blijft nu niet alleen bij ons thuis maar komt letterlijk bij veel mensen thuis. En zo  krijgen mijn klanten een goed beeld van de kwaliteit van Wood print  aan mijn enthousiasme zal het niet liggen.  Binnenkort wordt mijn zoon beëdigd als marinier. En ik hoef jullie vast niet te vertellen welke Wood print ik dan ga bestellen.

Een mooie foto van een jonge marinier in uniform. De fotograaf is al geregeld!  

Wat hang jij aan de muur?


Woodprint_shop

update… de foto van mijn zoon


dsc_0497

***********************************************************************************